Nieuwbouw hoofdkantoor Sirna and Sons

Nieuwbouw en Uitbreiding Hoofdkantoor

RAVENNA, OHIO, USA

  • Cliënt: Sirna and Sons, groothandel in levensmiddelen
  • Datum: Voltooid in september 2017
  • Afmetingen:9801 m² (1858 m² kantoorruimte, 7432 m² gekoelde opslagruimte, 511m² productieruimte)
  • Services: Projectplanning, architectuurontwerp, interieur design, administratief beheer bouw, selectie lichtsystemen, meubelontwerp, integratie zonnepanelensysteem, merkidentiteit, volgsysteem voor productiviteit medewerkers, warehouse design en productorganisatie, ruimtelijke diagrammen voedselverwerking

Nieuwbouw hoofdkantoor

Het nieuwe hoofdkantoor van Sirna en Sons bood enkele unieke designuitdagingen, die we vertaalden naar een heldere, eenvoudige vorm. Door materialen te selecteren die bijdroegen aan het design en tegelijkertijd het karakter en de veerkracht van het bedrijf laten zien, wisten we vorm en functie te verenigen.

Het doel was om een uitbreiding van het bestaande gebouw te realiseren waarmee Sirna and Sons hun distributiecentrum kon vergroten, de logistiek kon verbeteren en voedingsmiddelen kon verwerken. Bovendien moest de aanbouw een gezonde en prettige werkomgeving voor medewerkers bieden die de bedrijfscultuur ondersteunt. Een belangrijke voorwaarde was verder dat het bedrijfsproces tijdens de realisatie ongestoord moest kunnen doorgaan.

Om die reden hebben we veel tijd gestoken in het doorgronden van de bedrijfsprocessen en alle eisen en wensen. Zo konden we ruimtes ontwerpen die Sirna and Sons in staat stelden om nog efficiënter te werken.

Design en inrichting hoofdkantoor

Het designconcept lijkt op een scheepscontainer, waarbij de verschillende ingangen er als het ware uit zijn gesneden. De directievleugel ligt aan de straatzijde en trekt direct de aandacht van bezoekers. Het kantoorsegment telt twee verdiepingen, maar omdat het zich tussen het oude en nieuwe gebouw bevindt, heeft het aan de zijkanten geen ramen. Met een dakraam van ruim 21 meter lang laten we daglicht binnen op de eerste verdieping. Door strategisch geplaatste openingen in de vloer van de eerste verdieping komt dat licht ook op de begane grond.

In de nieuwe lobby van het hoofdkantoor worden bezoekers begroet door een houten muur die van de vloer tot aan het plafond reikt en geleidelijk overgaat in een trap en een receptiebalie. Vanuit de hal komen bezoekers in de directievleugel, bij een proefkeuken en een vergaderzaal met een karakteristieke houten tafel. Ook leidt deze entree naar de oorspronkelijke ingang van het bestaande gebouw. In de lobby komen alle gebruikte materialen samen en metalen panelen dienen als een soort frame voor alle zichtlijnen.

De gekozen materialen weerspiegelen de veerkracht van Sirna and Sons en voldoen tegelijkertijd aan alle eisen die aan voedselveiligheid gesteld worden. We hebben extra veel aandacht besteed aan de materialen voor de koelruimte. Dit is een van de grootste koelruimtes in de staat Ohio en die omvang beperkte ons in de materiaalkeus. Maar door te spelen met kleur en met metalen isolatiepanelen ontstond een bijzonder resultaat. Bijkomend voordeel was dat we konden volstaan met enkelvoudige wanden.

Voor het kantoorgebouw kozen we voor gevelplaten van esdoorn en een regenwerend houtcomposiet. Ook ontwierpen we het kantoormeubilair.

Een groothandel die voortdurend verse producten verwerkt en koelt, gebruikt veel energie. Daarom is het dak bedekt met maar liefst 1200 zonnepanelen die samen goed zijn voor 30% van de benodigde energie.